Hugo Borst luistert Happy Hour oktober op
Traditiegetrouw werd de avond afgetrapt door Business Club-voorzitter Vincent Immink, die de aanwezigen erop attent maakte dat het volgende Happy Hour een ‘uitwedstrijd' zal zijn: op de derde donderdag van november zullen de leden van de Businessclub namelijk uitgenodigd worden bij Flash Casino in Nijmegen. Tevens meldde Vincent Immink dat er ook dit jaar weer een reis naar Düsseldorf georganiseerd zal worden, waar op 14 december de kerstmarkt bezocht wordt.
Na het gebruikelijke voorstellen van de nieuwe leden van de Business Club werd het woord gegeven aan Linda Commandeur, bestuurslid van de stichting Kanjers voor Kanjers. Deze stichting zet zich, door middel van sport en spel, in voor het welzijn van kinderen. Op deze wijze wil Kanjers voor Kanjers ervoor zorgen dat de minder bedeelden in onze maatschappij het besef krijgen dat ze ertoe doen: door verschillende (sport)evenementen wordt getracht geld op te halen voor goede doelen of kinderen intensief te laten bewegen. Als ambassadeur van de stichting Kanjers voor Kanjers is onlangs de Achterhoekse ex-wielrenner en huidig ploegleider Tristan Hoffman aangesteld, die samen met onder meer Robert Gesink en Jeroen Blijlevens de stichting onder de aandacht gaat brengen. Linda Commandeur maakte vervolgens van de gelegenheid gebruik een nieuw ambassadeur van de stichting bekend te maken: Graafschapper Rogier Meijer.
Vervolgens leidde journalist en voetbalcommentator Robert Anker de discussie met Hugo Borst in: meteen probeerde Borst met prikkelende antwoorden zijn visie op de huidige ontwikkelingen binnen het betaald voetbal over te brengen. Anker vroeg vrijwel direct naar de mening van Borst over de strubbelingen bij Vitesse en Feyenoord. Over Vitesse kon Borst kort en bondig zijn: naar zijn mening is dit een club ‘waar je nog niet dood gevonden wil worden'. Ook de situatie bij Feyenoord bleef niet onbesproken: het idee van Jorien van den Herik om de licentie van Excelsior over te nemen, kon op weinig bijval van Borst rekenen.
Toen Anker Borst vroeg naar zijn band met De Graafschap, volgde een opmerkelijk antwoord: tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de ouders van Hugo Borst te voet uit het westen van het land naar Aalten getrokken om aldaar onder te duiken bij een boerenfamilie. Borst meldde in zijn jeugd vaak in Aalten gebivakkeerd te hebben en zelfs nu nog minimaal eens per jaar een reünie te organiseren.
Gevraagd naar zijn visie op de aanstelling van Clémence Ross-Van Dorp, de eerste vrouwelijke voorzitter in de eredivisie, gaf Borst te kennen dat dit volgens hem een logische ontwikkeling is: er zitten steeds meer vrouwen op de tribune, dus is het ook logisch dat vrouwen meer bestuursfuncties gaan innemen.
Toen Anker vroeg naar de mening van Borst over de rol van Guus Hiddink binnen De Graafschap,was hij uiterst helder: Borst is zonder meer van mening dat de Achterhoeker zijn eerste club moet ondersteunen met financiële injecties. Daarop inhakend vroeg een toehoorder aan Borst of het niet de bedoeling is dat clubs hun eigen broek ophouden. Hij antwoordde hierop dat dit inderdaad een nobel streven is, maar dat het onmogelijk is dan eredivisievoetbal te blijven spelen.
Robert Anker vroeg Borst ook naar zijn mening over het spel van het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika van afgelopen zomer. Borst was klip en klaar over het aldaar vertoonde spel: abominabel. Anker koppelde vervolgens wederom de naam Guus Hiddink aan de discussie: de oud-bondscoach uitte onlangs felle kritiek op de speelwijze van Oranje. Volgens Borst was dit uiterst legitiem: een man met de staat van dienst van Hiddink mag te allen tijde zijn visie op het spel van Nederlands keurkorps geven, aldus de Rotterdammer. Afsluitend deed Robert Anker een beroep op de parate kennis van Hugo Borst over De Graafschap: hij stelde vijf vragen over de geschiedenis van de Superboeren, die, met enige hulp van de aanwezigen, grotendeels feilloos werden beantwoord.
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht
Volgende wedstrijd
De vijverberg, Doetinchem
22
nov.
uur