De Graafschap Vrouwen pakt punt in historische eerste wedstrijd tegen Jong Excelsior: 1-1

De Graafschap Vrouwen heeft in haar allereerste competitieduel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong Excelsior. Op het sfeervolle Sportpark De Bezelhorst wist de ploeg van Timo Kleinhesselink in de tweede helft een vroege achterstand goed te maken.

Slechte start

Na een aanloop van enkele maanden was het zaterdagmiddag eindelijk zo ver, de allereerste wedstrijd van De Graafschap Vrouwen! Onder toeziend oog van ruim 500 aanwezige supporters, werd er om 15.00 uur afgetrapt op sportpark De Bezelhorst. Het begin van de wedstrijd verliep stroef, waarbij de meiden wat zenuwachtig oogden. Al in de 3e minuut kreeg Excelsior een vrije bal, die zij knap inschoten.

Dit was een wake up call voor De Graafschap, want hierna kwamen we in het spel. De gehele verdere eerste helft waren we dominant. Met veel balbezit creëerden we meerdere goede kansen. Helaas waren we zeer ongelukkig in de afronding en beloonden we onszelf niet, waardoor de ruststand 0-1 was.

Op zoek naar de gelijkmaker

Na de rust ging De Graafschap opzoek naar de aansluitingstreffer. In de 58e minuut was het Sterre Visser die de allereerste goal ooit voor De Graafschap Vrouwen maakte. Beide teams hebben veel energie in de wedstrijd gelegd, waardoor de slotfase slordiger werd en er weinig echte grote kansen gecreëerd werden. De eindstand bleef 1-1.Gezien het spelbeeld doen de vrouwen uit Doetinchem zich te kort met een gelijkspel.

Toch kijken we terug op een hele mooie dag, met een fantastische support van alle aanwezigen. Bibi van Engen werd verkozen tot De Beautyfabriek HQ speelster van de wedstrijd!

𝐎𝐩𝐬𝐭𝐞𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 De Graafschap Vrouwen: Linden Alkema, Anne Tijink (Lijne Klees), Chayenne Mulder, Rachel Kleine, Inge Bolder, Bibi van Engen, Kee Hubert (Zoey Verheij), Lotte Masseling, Maud Reijenga (Isa Hubers), Sam Roddenhof (Linde Geltink) en Sterre Visser (Britt Reisner)