U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


UPDATE | Een terug- en vooruitblik van directeur algemene zaken Michael Ogubai


UPDATE | Een terug- en vooruitblik van directeur algemene zaken Michael Ogubai

Een uitgebreide update van directeur algemene zaken Michael Ogubai. In het uitgebreide verhaal een terugblik op vorig seizoen, maar natuurlijk richt Michael ook zijn blik op de komende jaargang.

Neutraal financieel resultaat

"Een van de opdrachten van afgelopen seizoen was onder andere om te werken richting een neutraal financieel resultaat. Een solide basis is nodig om een volgende stap te kunnen zetten op sportief vlak. Op de laatste aandeelhoudersvergadering is aangegeven dat zoals het er nu naar uit ziet De Graafschap onder voorbehoud een (klein) positief nettoresultaat heeft behaald over het seizoen 2023-2024. Dit is in relatief korte termijn gerealiseerd en geen vanzelfsprekende prestatie in de Keuken Kampioen Divisie. De Graafschap heeft op dezelfde vergadering de begroting voor 2024-2025 besproken, die op goedkeuring kon rekenen en tijdig is ingeleverd.

De Graafschap zit in een plan van aanpak en de KNVB heeft ons inmiddels laten weten dat De Graafschap heeft voldaan aan de verplichtingen die gelden ten aanzien van de begroting voor het seizoen 2024-2025. Het nieuwe boekjaar is in financieel opzicht zeer positief gestart met de transfers van onze eigen opgeleide spelers. Het is lang geleden dat de club dergelijke transferinkomsten had, wat zeer belangrijk is om constante groei te creëren en continuïteit te bevorderen. De Graafschap werkt komend seizoen met een (iets) hogere spelersbegroting ten opzichte van vorig seizoen. Dit is zeer belangrijk om competitief te kunnen blijven en om onze ambities te realiseren.

Nieuw seizoen voor de deur

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de selectie heeft naast de oefenwedstrijden, vorige week een kort (trainings)kamp gehad. Daarbij lag de focus op teambuilding, samenwerken en communicatie waarbij er kennis en inspiratie werd opgedaan door onder andere workshops van Visma | Lease a bike en begeleiding van Mart de Kruijff. Nu wordt er weer volop getraind in Zelhem en wij zijn ZZC’20 zeer erkentelijk voor hun gastvrijheid. Het is de droom van iedere grasmeester dat een veld lange tijd kan groeien om sterker te worden. Na de uitschakeling in de play-offs zijn onze velden ‘geschoren’ en opnieuw ingezaaid. Het resultaat is al zichtbaar en we kunnen uitgaan van een mooie start van de competitie op een piekfijne grasmat en goede trainingsvelden.

Anders dan het verleden jaar, voetballen we gedurende de interlandperiodes. Het speelschema van dit jaar bevat voornamelijk thuiswedstrijden op de vrijdag, iets dat sponsoren en supporters ook liever hebben dan een wedstrijd op de maandagavond. De Graafschap speelt de eerste wedstrijden tegen FC Volendam en Excelsior Rotterdam en de Gelderse derby tegen Vitesse zal plaatsvinden op zondagmiddag 29 september om 14:30 uur. Een prachtig affiche!

Jeugdopleiding en De Graafschap Vrouwen

De jeugdopleiding heeft het seizoen positief afgesloten. Er waren gedurende het jaar diverse lastige uitdagingen, maar we zijn er klaar voor om een nieuw seizoen tegemoet te gaan waarin trainers, begeleiders en vrijwilligers dag in dag uit focussen op talentontwikkeling. De teruggekomen Mounir Azaoum start binnenkort met de HO-opleiding en met zijn komst complementeren we het voetbaltechnische team. We hebben recent ook het afscheid gehad van enkele jeugdtrainers en de fysieke trainer van de selectie: Cris Soler is vertrokken naar NEC Nijmegen, Sjoerd Voerman naar FC Utrecht, Bo Waasdorp naar NAC Breda en Thom de Gucht naar Bayer 04 Leverkusen. Wij wensen hen vanzelfsprekend ontzettend veel succes bij hun nieuwe uitdaging.

De Graafschap Vrouwen starten begin augustus met hun voorbereiding op een seizoen in de Eerste Divisie. Ze zullen hun thuiswedstrijden steevast spelen op Sportpark De Bezelhorst. Het enthousiasme rond de start van dit nieuwe team is zichtbaar. Zo zijn er nieuwe speelsters aangetrokken en bevat de selectie een gezonde mix van talent en ervaring. Binnenkort zullen onze managers Hilde en Anouk een update geven. Ook zijn de eerste tweehonderd symbolische seizoenkaarten over de toonbank gevlogen. Het officiële oefenprogramma van De Graafschap Vrouwen voor het nieuwe seizoen is daarnaast ook bekend. De Graafschap Vrouwen start de voorbereidingscampagne met een uitwedstrijd in Hengelo tegen Jong FC Twente.

Steun en doorvoetballen

We hebben afgelopen seizoen de kracht van samen gezien, waarbij onze supporters op verschillende momenten lieten zien dat de club zoveel groter: ontvallen ereleden, oud-medewerkers en medesupporters kregen een fantastisch laatste eerbetoon.

Een groot deel van het seizoen hebben we kunnen rekenen op immense steun van onze supporters en sponsoren. We hebben meerdere fantastische sfeeracties voorbij zien komen en de business avonden waren druk bezocht. Ik wil dan ook mijn grote dank uitspreken naar alle supporters en sponsoren die onze club gesteund hebben, maar ook komend seizoen weer klaarstaan. De businessclub blijft het grootste zakelijke platform van de regio en we hebben nu al 5.900 seizoenkaarten verkocht.

Een veelgehoord verzoek van supporters was of we onze shirts eerder konden verkopen dan op de open dag. Op 11 juli jl. hadden we een tenuepresentatie met onze tenuesponsoren en dezelfde avond was er een unieke verkoopavond van de nieuwe merchandise. Dit was ontzettend succesvol! Andere zaken waar we mee bezig zijn zijn onder andere aanpassingen achter de Groenendaal-tribune waar wachtrijen zijn op wedstrijddagen bij het halen van consumpties. We maken daar een cateringpunt met meer werkruimte, zodat supporters sneller geholpen kunnen worden tijdens de wedstrijd. Ook willen we het overkapte gedeelte verbeteren. Supporters die recent bij het stadion zijn geweest konden al zien dat het originele logo weer op de voorgevel prijkt. Op dit moment zijn we bezig met het aanpassen van alle zogenaamde 'signing' in het stadion om dit van het huidige logo te voorzien.

Transferperiode

Er hebben recent ingaande en uitgaande transfers plaatsgevonden. Devin Haen is vertrokken naar Feyenoord en hij zal komend seizoen op huurbasis uitkomen voor FC Dordrecht. Voor zowel Devin als ons was dit geen gemakkelijke keuze. Devin speelt al van jongs af aan bij De Graafschap en de laatste seizoenen speelde hij in de hoofdmacht. Ondanks zijn leeftijd heeft hij al veel ‘ervaring in de benen’. Devin zijn contract liep volgend seizoen af en zijn perspectief was niet dat hij op voorhand in het komende seizoen de eerste spits zou zijn. De Graafschap heeft een transfersom en ook een hoog doorverkooppercentage bedongen.

Ook Basar Önal heeft inmiddels een geweldige transfer gemaakt naar NEC. Het is een speler die in de afgelopen jaren vaker het verschil heeft gemaakt en het was een meer dan fraai transferbedrag dat wij met NEC overeenkwamen, met doorverkooppercentage. Het is een mooi visitekaartje van onze eigen Jeugdopleiding. Het beleid van inpassen van eigen talent loont sportief en financieel. Nieuwe spelers die zijn overgekomen zijn Sten Kremers, Ibrahim El Kadiri, Yannick Eduardo en Jesse van der Haar. Vanuit de jeugdopleiding is de veelzijdige Denzel Eijken een bekend gezicht na zijn debuut vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Zorgvuldig en met geduld kijken we naar directe versterkingen op de eerder benoemde posities van rechtsbuiten, centraal op het middenveld en de rechtsback.

We hopen komend seizoen te verrassen. Performance is leidend, dus laten we na een seizoen waarin we play-offs hebben behaald en financieel stappen vooruit hebben gezet, met elkaar inzetten op een positief vervolg. Het is bij De Graafschap van belang dat we er samen alles aan doen om het maximale eruit te halen en gaan voor resultaat. Simpel gezegd: SAMEN D’RAN

Op naar een fijne zomer en vooral een mooi seizoen!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
13
sep.
20:00
uur
Helmond Sport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner