U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Strijdend De Graafschap verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd


Strijdend De Graafschap verlaat bekertoernooi met opgeheven hoofd

Het bekeravontuur van De Graafschap is donderdagavond tot een einde gekomen. In de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker werd in eigen stadion De Vijverberg met 0-3 verloren van Ajax. De Graafschap verweerde zich kranig, maar ging uiteindelijk met 0-3 onderuit door treffers van Jorge Sánchez, Steven Bergwijn en Brian Brobbey.

Twee Ajax-goals

Voorafgaand aan de bekerkraker nam clubicoon Ted van de Pavert afscheid en liep hij een ereronde langs onze supporters. Vergeleken met de competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven wijzigde Richard Roelofsen zijn ploeg op een aantal posities. In plaats van Başar Önal en Giovanni Korte begonnen Robin Schouten en Joel Valencia in de basis, waardoor de Superboeren in een 5-3-2-formatie speelden tegen de Amsterdammers. Nadat De Graafschap voor het eerst dreigend werd - een gevaarlijke uithaal van Alexander Büttner werd geblokt - kwam Ajax na een klein kwartier op voorsprong. Na een voorzet van Brobbey schoot Sánchez vanaf rand zestien raak: 0-1. Camiel Neghli probeerde vervolgens met een schot van afstand voor gevaar te zorgen, maar Ajax-doelman Remko Pasveer kon de bal naast kijken. In de 26e minuut werd het 0-2, toen Bergwijn naar binnen trok en met een geplaatste bal raak schoot. Voor de rust was de ploeg van trainer John Heitinga dicht bij de 0-3 via Brobbey (uitstekende redding Jurjus) en Mohammed Kudus (bal op de paal).

Geen aansluitingstreffer

In de tweede helft probeerde De Graafschap de aansluitingstreffer te maken. Op aangeven van Schouten belandde de bal na vier minuten spelen via Neghli achter Pasveer, maar het doelpunt werd afgevlagd vanwege buitenspel. Halverwege het tweede bedrijf eindigde een kopbal van Brobbey op de paal en ontsnapte De Graafschap aan de 0-3. Die viel twaalf minuten voor tijd wel via diezelfde Brobbey. Na balverlies van De Graafschap scoorde de Ajax-spits op koelbloedige wijze. De Superboeren werden bij vlagen gevaarlijk, onder meer via Valencia (redding Pasveer) en Neghli, die zijn schot gesmoord zag worden. Zo eindigt ons KNVB-bekeravontuur in de kwartfinale tegen Ajax. Komende maandag spelen we thuis tegen Helmond Sport (aftrap 20:00 uur).

De Graafschap - Ajax: 0-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jorge Sánchez (13.), 0-2 Steven Bergwijn (26.), 0-3 Brian Brobbey (78.)

Arbiter: Lindhout | Toeschouwers: 12.500

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (70. Önal), Fortes ©, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaak (70. Korte), Valencia (75. Bouihrouchane); Neghli (89. Kaandorp) en Haen (75. Raterink).

Opstelling Ajax: Pasveer; Sánchez, Timber ©, Bassey, Hato (70. Wijndal); Grillitsch (81. Álvarez), Kudus, Klaassen (81. Fitz-Jim); Conceição (70. Berghuis), Brobbey en Bergwijn (81. Tadic).

Gele kaart(en) De Graafschap: Schouten (34.)

Gele kaart(en) Ajax: Fitz-Jim (87.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Ajax:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
18
okt.
20:00
uur
Jong PSV
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner