Eerste overwinning voor De Graafschap Vrouwen

De Graafschap Vrouwen speelde op zaterdagmiddag 5 oktober op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd resulteerde in een mooie 4-0 zege voor De Graafschap Vrouwen. De doelpunten kwamen op naam van Sterre Visser (twee keer), Noni-Rose Joseph en Maud Reijenga.

Sterke opening

De Graafschap begon sterk en fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde meteen in een aantal goede kansen. Na vijf minuten had Sterre Visser de eerste kans op de openingstreffer, maar haar schot ging helaas naast het doel. Kort daarna kreeg Bibi van Engen een mooie mogelijkheid om de score te openen met een prachtig schot, maar ook haar poging miste het doel. Na tien minuten was het echter wel raak: een diepe bal bereikte Sterre Visser, die met haar snelheid haar verdedigster het nakijken liet en de stand op 1-0 bracht. Nog geen minuut later volgde een mooie pass door de as op Noni-Rose Joseph. Zij rondde koel af en zette in de 11e minuut de 2-0 op het scorebord.

De Graafschap domineerde het spel en liet Fortuna Sittard nauwelijks onder de druk uitkomen. In de 19e minuut was het wederom raak: Maud Reijenga scoorde vanuit een vrije trap, waardoor de stand op 3-0 kwam. Noni-Rose Joseph maakte kort hierna weer een doelpunt, dat echter afgekeurd werd wegens buitenspel. Na een halfuur kreeg Fortuna Sittard hun eerste grote kans. Een foutieve uittrap van Linden Alkema bood een kans, echter herstelde ze haar eigen fout goed met een uitstekende redding. Na nog een aantal diverse kansen voor De Graafschap gingen de vrouwen uit Doetinchem rusten met een 3-0 tussenstand.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. De vrouwen van De Graafschap bleven de bovenliggende partij en bleven diverse kansen creëren. Kort na de rust was het Noni-Rose Joseph, die na goed doorzetten van Sam Roddenhof van dichtbij een schot loste. Helaas tikte de keepster de bal net naast het doel. Uit de daaropvolgende corner kwam er een afvallende bal wederom voor de voeten van Noni-Rose Joseph terecht, zij haalde uit maar zag helaas haar bal hard op de lat eindigen. Een klein kwartier na de rust stichtte Fortuna Sittard voor het eerst gevaar met een indraaiende vrije trap, maar keepster Linden Alkema was alert en hield de bal tegen. In het vervolg van de tweede helft werd het spel slordiger en het tempo lager, toch had De Graafschap weinig te duchten van de tegenstander. In de 59e minuut was het Sterre Visser die de verdediging van Fortuna slim wist te omzeilen. Ze omspeelde de doelvrouw en speelde de bal in het lege doel, wat de stand op 4-0 bracht.

Na de 4-0 waren er voor De Graafschap nog enkele kansen om de score verder uit te breiden, dit leidde helaas niet tot meer doelpunten en de 4-0 stand was tevens ook de eindstand. Een mooie eerste overwinning!

Rachel Kleine werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd!