Sterk laatste half uur luidt zege in van De Graafschap op FC Emmen

Dankzij een sterk laatste half uur heeft De Graafschap een verdienstelijk overwinning behaald tegen eredivisionist FC Emmen. Dankzij goals van Van der Heiden, Lukassen en Fortes won de ploeg met 3-2 van FC Emmen in Varsseveld.

Vlak voor rust op achterstand
De eerste mogelijkheid voor de wedstrijd was voor FC Emmen via Ole Romeny. De aanvaller kon uithalen binnen de zestienmeter, maar zijn schot ging hoog over een voor langs de goal van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus. Vlak daarna moest de goalie ingrijpen op een schot van Lorenzo Ebicillio, die bal bleek een makkelijke prooi. Na bijna tien minuten voetbal leken de gasten uit Emmen op voorsprong te komen, maar de goal van Romeny werd afgekeurd vanwege buitenspel. Na 25 minuten liet De Graafschap zich aanvallend ook zien. Een afgeslagen bal belandde voor de voeten van linksback Alexander Büttner die hard over schoot.

Vijf minuten later besloot linksback Teun Bijleveld van FC Emmen het te proberen van grote afstand. Zijn schot werd echter eenvoudig gepakt door Jurjus. Na een slippertje aan de kant van De Graafschap was het opnieuw Romeny die kon uithalen, zijn schot ging echter hard op de lat. Op slag van rust opende Jari Vlak de score voor FC Emmen met een droge knal: 0-1.

Vrijwel geheel ander elftal na rust
Na de rust wisselde De Graafschap flink en kwamen onder meer Camiel Neghli en Basar Önal aan de aftrap. Het eerste gevaar was wederom voor FC Emmen dat direct de voorsprong verdubbelde. Ben Scholte kopte een scherpte voorzet bij de tweede paal binnen. Het eerste gevaar van De Graafschap na rust kwam van linksback Roland Baas. Zijn harde schot scheerde aan de verkeerde kant van de doelpaal voorbij. Nog geen minuut later probeerde Danzell Gravenberch het. De spits zag zijn knal net naast gaan.

Met nog een kwartier op de klok kreeg Basar Önal van dichtbij een schietkans, maar nu lag FC Emmen-doelman Nick Hengelman in de weg. Önal stond acht minuten voor tijd aan de basis van weer een kans voor De Graafschap. De flankspeler lepelde de bal over de achterhoede op Gravenberch, die zijn inzet via de handen van Hengelman over zag gaan. Direct daarna assisteerde de spits van De Graafschap Pim Lukassen, die de aansluitingstreffer maakte voor de blauw-witten: 1-2. Direct daarna scoorde Ezra van der Heiden ook de gelijkmaker voor de ploeg van Adrie Poldervaart. Fortes maakte even later de comeback compleet door de 3-2 tegen de touwen te koppen.

De Graafschap - FC Emmen: 3 - 2

Doelpuntenmaker(s): 45. 0-1 Jari Vlak, 57. 0-2 Ben Scholte, 83. 1-2 Pim Lukassen, 85. 2-2 Ezra van der Heiden, 87. 3-2 Jeffry Fortes.

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Jurjus; Schouten, Lammers, Hillen, Büttner; Bouihrouchane, Brittijn, Acheffay; Korte, Haen, McCausland.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Bakker; Schouten (60. Van der Logt), Lammers (60. Fortes), Schenk, Baas; Lever (76. Lukassen), Schuurman, Yadir (76. Van der Heiden); Neghli, Haen (60. Gravenberch), Önal.