De Graafschap wint Gelders onderonsje van Vitesse verdiend met 3-1

De Graafschap heeft zondagmiddag aan het langste eind getrokken in het Gelderse onderonsje tegen Vitesse. Op De Vijverberg werd verdiend gewonnen dankzij doelpunten van Levi Schoppema, Donny Warmerdam en Ralf Seuntjens. De 3-1 eindstand betekende de eerste overwinning van De Graafschap op de provinciegenoot uit Arnhem sinds 2008.

De Graafschap op voorsprong

De Superboeren startten vol energie aan de wedstrijd en het tempo lag dan ook hoog. Beide ploegen wilden voetballen, maar door goed druk te zetten kon De Graafschap tegenstander Vitesse tot fouten dwingen. Veel kansen waren er niet in de eerste helft en dus moesten beiden ploegen het doen met wat schoten van afstand. Na iets meer dan een half uur spelen kwam daar verandering in. Een goed uitgespeelde aanval over links werd op aangeven van uitgezakte spits Jesse Van de Haar koelbloedig binnengegleden door Levi Schoppema; 1-0. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft vol strijd

De strijd uit de eerste helft werd doorgetrokken naar de tweede helft. Kort na rust beging Alexander Büttner een harde overtreding op oud-ploeggenoot Philip Brittijn en dat kostte hem een gele kaart. De 20-jarige middenvelder van De Graafschap leek in eerste instantie door te kunnen, maar na een aantal minuten moest hij zich toch laten wisselen. Enige tijd later maakte diezelfde Büttner nogmaals een overtreding, dit keer op Joran Hardeman. Arbiter Dennis Higler gaf hem zijn tweede gele kaart in 5 minuten tijd en stuurde de aanvoerder van de Arnhemmers naar de kleedkamer.

Irakli Yegoian zorgde in de 63e minuut nog voor een wapenfeit voor zijn Vitesse. Met een fraaie omhaal schoot hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied via de onderkant van de lat binnen; 1-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van hun gelijkmaker. Via de rechterflank stuurde de zojuist ingevallen Mimoun Mahi ploeggenoot Van de Haar weg die zijn tweede assist van de middag leverde. Dit keer was andere invaller Donny Warmerdam het eindstation van een goed uitgespeelde aanval. Hij kon de 2-1 tegen de touwen lopen.

Met nog 20 minuten resterende speeltijd was het De Graafschap die nadrukkelijk op zoek ging naar de 3-1. Kort na zijn doelpunt brak Warmerdam opnieuw door de Arnhemse defensie heen. Hij werd neergelegd in het strafschopgebied en daaropvolgend legde scheidsrechter Higler de bal op de stip. Ralf Seuntjens ging achter de bal staan, schoot overtuigend binnen en maakte zo zijn eerste doelpunt van het seizoen; 3-1.

De 10 van Vitesse konden geen vuist meer maken tegen het beter spelende De Graafschap. De 3-1 eindstand betekende de eerste overwinning van De Graafschap op de provinciegenoot uit Arnhem sinds 2008. Aanstaande vrijdag gaan de Superboeren op bezoek bij FC Den Bosch.

Doelpuntenmakers: 1-0 Levi Schoppema (36.), 1-1 Irakli Yegoian (63.), 2-1 Donny Warmerdam (67.), 3-1 Ralf Seuntjens (75.)