De Graafschap wint doelpuntrijk oefenduel van 120 minuten met S.V. Rödinghausen

De Graafschap heeft zaterdagmiddag het tweede oefenduel van de voorbereiding met 4-2 gewonnen van S.V. Rödinghausen, dat uitkomt in de Regionalliga. De doelpunten kwamen op naam van Ralf Seuntjens, Maas Willemsen, Jesse van de Haar (tweemaal), Dominique Ndure en Abdul Fasenmeyer.

Seuntjens tekent voor openingsgoal

In het eerste kwartier van het duel dat in totaal 120 minuten duurde was De Graafschap de bovenliggende partij en probeerde het met het zetten van hoge druk de Duitse tegenstander te ontregelen. Dit lukte enkele keren goed, waarna met name Yannick Eduardo een grote kans kreeg om de score te openen. De spits, die zaterdag als rechtsbuiten speelde, kreeg na een goede voorzet van Van Gilst de bal niet binnen de palen. Na een kwartier lukte het de Achterhoekse trots wel om de ban te breken. Na een goede hoekschop en kopbal die nog gekeerd kon worden, was het Seuntjens die van dichtbij de rebound binnenschoot. In de 25ste minuut was het Rödingshausen dat met een prachtige aanval de verdediging van De Graafschap op het verkeerde been zetten. Dominique Ndure rondde doeltreffend af: 1-1.

In het tweede half uur leek De Graafschap de volledige controle te hebben. Tot grote kansen resulteerde dat echter niet. Na vijftig minuten waren het slordigheden van de Superboeren die ervoor zorgen dat de verdediging van De Graafschap tot drie keer toe moest ingrijpen in hachelijke situaties.

Eerste kans direct raak

Na de rust kwam er bijna een geheel nieuw elftal aan de aftrap voor de Superboeren. Alleen de in de eerste helft ingewisselde spelers bleven staan. Na een rustig begin van de tweede helft was de eerste kans voor De Graafschap raak. Maas Willemsen knikte uit een vrije trap van Levi Schoppema de 2-1 binnen. Zes minuten later stak Donny Warmerdam met een geweldige voetbeweging Jesse van de Haar weg, die koelbloedig de 3-1 aantekende. Een minuut later ging Van de Haar alleen op de Duitse doelman af, maar schoot te wild over.

Direct na de goal van Van de Haar was Sam Bisselink ingevallen die vijf minuten na zijn invalbeurt direct alleen op de Duitse doelman afging. Die redde in eerste instantie maar was kansloos op de herkansing van Van de Haar, die zijn tweede van de middag maakte: 4-1. In de 86ste minuut was het weer aan Rödinghausen om wat terug te doen. Abdul Fesenmeyer schoot van dichtbij raak: 4-2.

In het laatste gedeelte kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen en haalde de 4-2 op het bord het eindsignaal. Aanstaande zaterdag speelt De Graafschap haar derde oefenduel in de voorbereiding als Al-Nasr de tegenstander is bij PAX in Hengelo.

De Graafschap - S.V. Rödingshausen: 4-2

Opstelling De Graafschap eerste uur: Kremers; Fortes, Hardeman, Hillen, Büttner; Kaak, Brittijn, Mahi (30. Yadir); Eduardo (45. Grotenhuis), Seuntjens (45. Raterink), Van Gilst.