De Graafschap Vrouwen speelt gelijk tegen PEC Zwolle

Na een succesvol tussenweekend, waarin De Graafschap speelde tegen Regioselectie Go Ahead Eagles en DZC'68, stond er zaterdag 19 oktober weer een belangrijke competitiewedstrijd op het programma. De Doetinchemse vrouwen traden aan tegen Jong PEC Zwolle. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Rommelige eerste helft

Vanaf het begin was het duidelijk dat beide ploegen dezelfde tactische intentie hadden: hoog druk zetten. Dit leidde echter tot een onrustige start van de wedstrijd. De eerste helft stuitte de technisch vaardige ploeg uit Zwolle tegen het compact staande midblok van De Graafschap. In balbezit hadden de Doetinchemmers moeite om de bal in de ploeg te houden, mede door slordigheden en de hoge druk van de Zwollenaren. Dit zorgde voor een rommelig wedstrijdbeeld, waarin geen van beide teams echt tot uitgespeelde kansen kwam.

Halverwege de eerste helft sloeg PEC Zwolle toe. Een goed geplaatste bal ging over keepster Linden van De Graafschap heen en eindigde in de verre hoek van het doel. Hiermee kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De Graafschap vrouwen hadden moeite om onder de druk uit te komen en slaagden er niet in om echt gevaarlijk te worden voor het doel van Zwolle. Slordig balverlies en een gebrek aan creativiteit in de opbouw zorgden ervoor dat ze met een achterstand de rust ingingen.

Sterke tweede helft

Na de pauze kwam De Graafschap sterk uit de kleedkamer. Dominant aan de bal, bepaalde het tempo en creëerden al snel kansen. Dit werd beloond in de 65e minuut, toen Sam Roddenhof een uitstekende pass van Rachel Kleine kreeg. Ze aarzelde niet en plaatste de bal beheerst in de verre hoek, waardoor de stand op 1-1 kwam. Dit doelpunt gaf de Doetinchemse ploeg een boost en bleven ze druk uitoefenen op het doel van Jong Zwolle.

Spanning tot het einde

Na de gelijkmaker gingen beide ploegen op zoek naar de winst, wat resulteerde in een open wedstrijd met veel ruimte op het veld. Vooral Noni kreeg nog een uitgelezen kans om De Graafschap op voorsprong te brengen, maar de keepster van PEC Zwolle redde knap in een één-op-één situatie. Ondanks de druk bleef de stand ongewijzigd, en na een spannend slot werd het 1-1.

Trainer Timo Kleinhesselink was na afloop gematigd tevreden met het behaalde punt: "Uiteindelijk moeten we dit punt koesteren, maar er waren zeker kansen om de wedstrijd te winnen. Ik ben zeer trots op de werklust en energie van de ploeg in deze wedstrijd. Als we deze mentaliteit vasthouden, komen de punten vanzelf."