U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verliest in slotfase gelijkopgaand duel met 1-2 van Al Nasr


De Graafschap verliest in slotfase gelijkopgaand duel met 1-2 van Al Nasr

De Graafschap heeft zaterdagmiddag op Sportpark 't Elderink in de slotfase van het gelijkopgaande duel met 1-2 van Al Nasr SC uit Dubai verloren. De doelpunten kwamen op naam van Jesse van de Haar, Ali Mabkhout en Iuri Merdeiros.

Twee snelle goals

Ondanks de warmte begonnen beide ploegen fel aan het duel. De partijen probeerde elkaar vroeg onder druk te zetten en dat lukt ook goed aan beide zijden, waardoor balbezit houden in het begin lastig was. Ondanks dat het balbezit in de openingsfase veelvuldig wisselde was het eerste gevaar en de eerste goal van De Graafschap. Na drukzetten onderschepte Jeffry Fortes de bal, die Jesse van de Haar aanspeelde. Die wist wel raad met de kans en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Niet veel later was het echter aan de andere kant ook raak. Ali Mabkhout schoot knap raak voor de gasten uit Dubai. Na de goal was het spelbeeld in evenwicht waarbij beide kanten enkele kansen kregen. De grootste kans aan de kans van Al Nasr was een prachtig shot op de lat. Bij De Graafschap leek Jesse van de Haar zijn tweede te maken, maar hij stond volgens arbiter Steve Jansen in buitenspelpositie.

Compleet nieuw elftal in tweede uur

In het tweede blok van een uur (verdeeld in 45+15 minuten) speelde De Graafschap met een compleet nieuw elftal. Voor de Achterhoekse Trots was het Ibrahim El Kadiri die de eerste kans kreeg, zijn poging ging net naast. Daarna waren beide elftallen slordig. De mooiste actie van het duel kwam misschien wel op naam van Ibrahim El Kadiri. Die na een goede pass van Seuntjens de doelman van de club uit Dubai omspeelde. Zijn vlammende schot met links spatte op de kruising uiteen.

Hoewel de wedstrijd qua spelbeeld geen winnaar verdiende, kwam die er wel. Zeven minuten voor tijd schoot Iuri Medeiros zijn ploeg naar de winst. Een minuut voor tijd kon Sam Bisselink dit nog veranderen, maar na een goede steekpass schoot hij de bal te hard en wild over.

Aanstaande vrijdag speelt de Achterhoekse Trots bij PEC Zwolle en zaterdag volgt bij Varsseveld dan het duel met SC Verl.

De Graafschap - Al Nasr SC: 1 - 2

Doelpuntenmakers: 1-0 Jesse van de Haar (11.), 1-1 Ali Mabkhout (14.), 1-2 Iuri Medeiros (109.)

Opstelling De Graafschap eerste uur: Wieggers; Fortes, Hardeman, Willemsen, Büttner; Warmerdam, Brittijn, Yadir; Van de Haar, Eduardo, Van Gilst.

Opstelling De Graafschap tweede uur: Kremers; G. Büttner, Kaak, Hillen, Schoppema; Wevers, Eijken, Grotenhuis; Bisselink, Seuntjens, El Kadiri.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
13
sep.
20:00
uur
Helmond Sport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner