U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap verliest in eigen huis finale Kist Cup van Telstar


De Graafschap verliest in eigen huis finale Kist Cup van Telstar

De Graafschap is vrijdagavond in eigen huis tegen een nederlaag aangelopen. Het duel met Telstar was de finale van de Kist Cup en eindigde in 0-1 door een doelpunt van Jonathan Mulder.

Ode aan Kistemaker

De wedstrijd tegen Telstar stond in het teken van de Kist Cup, een ode aan de legendarische oud-trainer Simon Kistemaker. Zo speelde De Graafschap in een speciaal tenue, was er Kist Cup-merchandise te koop en werden de wedstrijdshirts geveild. Vergeleken met de laatste wedstrijd - uit tegen Jong FC Utrecht - speelde Lion Kaak in plaats van Siem de Jong. In de eerste tien minuten waren de gasten uit Velsen-Zuid de bovenliggende ploeg. Nadat Anwar Bensabouh namens Telstar over schoot, nam De Graafschap het initiatief over. Een prachtige opening van Alexander Büttner kwam terecht bij Camiel Neghli, die een goede voorzet op Charlison Benschop gaf. Een Telstar-been voorkwam dat de Superboeren op voorsprong kwamen. Even later belandde een scherpe voorzet van Philip Brittijn net niet bij Benschop. Na goed aangeven van Başar Önal bereikte hij Mees Kaandorp, wiens uithaal met moeite werd gekeerd door Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. De ploeg van trainer Mike Snoei meldde zich vervolgens ook voor het doel van De Graafschap; Thomas Oude Kotte kopte net naast en David Min schoot een meter naast de goal.

Goal Telstar

Na drie minuten in de tweede helft trof Neghli met een schot van net buiten de zestienmeter de paal en was De Graafschap dicht bij de 1-0. Rio Hillen (redding Koeman Jr.) en Büttner (schot in de Spinnekop) probeerden een doelpunt te maken, maar hadden het vizier niet voldoende op scherp staan. Een kwartiertje voor tijd was een kopbal van Glynor Plet een eenvoudige prooi voor Hidde Jurjus, die negen minuten later geen antwoord had op een uithaal van invaller Mulder. Hij schoot de bal hard en laag in het doel - en zette zo de 0-1 op het scorebord. In het vervolg van de wedstrijd zette De Graafschap aan om de gelijkmaker tegen de touwen te schieten, maar alleen Devin Haen creëerde een mogelijkheid die werd gekeerd door Koeman Jr. Aanstaande dinsdag staat het KNVB-bekerduel met De Treffers op het programma (aftrap 20:00 uur).

De Graafschap - Telstar: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Jonathan Mulder (84.)

Arbiter: Hensgens | Toeschouwers: 9.257

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes ©, Hillen, Büttner; Brittijn, Kaandorp (77. Valencia), Kaak (77. Bouihrouchane); Neghli, Benschop (65. Haen) en Önal (65. Korte).

Opstelling Telstar: Koeman; Kruiver (73. Mulder), Apau, Aktas, Oude Kotte, Turfkruier (65. Boussakou); Bensabouh (89. Najah), Giousis (89. Soares), Overtoom; Min (65. Seedorf) en Plet ©.

Gele kaart(en) De Graafschap: Büttner (64.), Hillen (74.), Schouten (90.)

Gele kaart(en) Telstar:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Telstar:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
18
okt.
20:00
uur
Jong PSV
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner