De Graafschap uitgeschakeld in Play-Offs na gelijkspel tegen ADO Den Haag

De Graafschap is er zaterdagavond niet in geslaagd om de volgende ronde van de Play-Offs te bereiken. In het Bingoal Stadion werd het 2-2 tegen ADO Den Haag.

ADO op 2-0

De Graafschap begon goed aan het duel en deelde via Devin Haen de eerste waarschuwing uit. Het schot van de aanvaller werd eenvoudig gepakt door ADO-doelman Nick Marsman. Na enkele dreigende momenten met onder meer Alexander Büttner en Başar Önal kreeg de thuisploeg een goede mogelijkheid op de 1-0. Daryl van Mieghem stuitte echter op Thijs Jansen, waardoor er niet gescoord werd. Vervolgens leek de bal op de stip gelegd te worden (na neerleggen van David Flakus Bosilj), maar scheidsrechter Alex Bos wuifde het weg. Na negentien minuten schoot Alex Schalk op aangeven van Henk Veerman voorlangs, maar even later was het wel raak toen Schalk voor de 1-0 zorgde. Een kwartier daarna maakte diezelfde Schalk er uit een hoekschop 2-0 van. Via Rio Hillen hadden de Superboeren de aansluitingstreffer kunnen maken, maar de verdediger kopte in de handen van Marsman.

Terug in de wedstrijd

Met Philip Brittijn en Ralf Seuntjens als invallers ging De Graafschap na rust op zoek naar doelpunten. Op een scherpe voorzet na, die werd ternauwernood weggewerkt door de ADO-defensie, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Jansen voorkwam met een uitstekende redding dat Schalk de 3-0 kon maken, waarna Brittijn uit de daaropvolgende aanval dicht bij een goal was. Een ADO-been hield de invaller van het scoren af. In de 67e minuut maakte Seuntjens er 2-1 van; Brittijn kopte in, Marsman liet de bal los en Seuntjens tikte van dichtbij binnen. Zeven minuten later was De Graafschap helemaal terug in de wedstrijd: een hoekschop van Alexander Büttner werd binnengekopt door Jeffry Fortes (2-2). In de razendspannende slotfase had Xandro Schenk tot twee keer toe de 2-3 op zijn schoen, maar beide keren had Marsman de bal uiteindelijk klem. Zo eindigt ons seizoen in Den Haag en werden we uitgeschakeld in de Play-Offs.

ADO Den Haag - De Graafschap: 2-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Alex Schalk (23.), 2-0 Alex Schalk (37.), 2-1 Ralf Seuntjens (67.), 2-2 Jeffry Fortes (74.)

Arbiter: Bos | Toeschouwers: 9.195

Opstelling ADO Den Haag: Marsman; Asante (68. Koudossou), Esajas (89. Sürmeli), Siereveld, Waem, Absalem; Vlak, Schalk, Vigen (77. De Bruin); Van Mieghem (89. Van Hintum) en Veerman © (68. Van der Sande).

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Hillen (62. G. Büttner), A. Büttner; Kaak (46. Brittijn), Önal, Warmerdam; Haen (46. Seuntjens) en Flakus Bosilj (62. Mahi).

Gele kaart(en) ADO Den Haag: Van Mieghem (33.), Absalem (48.), Koudossou (90+5.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Warmerdam (57.)

Rode kaart(en) ADO Den Haag: Absalem (78. / twee keer geel)