U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap plaatst zich voor kwartfinale beker na 3-0 winst op De Treffers


De Graafschap plaatst zich voor kwartfinale beker na 3-0 winst op De Treffers

De Graafschap heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Op de eigen De Vijverberg werd het 3-0 dankzij treffers van Başar Önal, Giovanni Korte en Charlison Benschop.

0-0 bij rust

Assistent-trainer Richard Roelofsen, die hoofdtrainer Adrie Poldervaart als eindverantwoordelijke verving, wijzigde zijn ploeg op drie posities. Joel Valencia, Korte en Devin Haen vervingen Lion Kaak, Mees Kaandorp en Benschop. Na een respectvolle minuut stilte - vanwege de zware aardbeving in Turkije en Syrië - begonnen we aan het achtste finaleduel tegen De Treffers, een ploeg uit de Tweede Divisie. Na elf minuten creëerden de gasten uit Groesbeek de eerste kans, maar greep Rio Hillen tijdig in. Drie minuten later belandde een voorzet van Robin Schouten bij Korte, maar hij verlengde de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later was Gavin Vlijter dicht bij de openingstreffer. Hidde Jurjus voorkwam met een uitstekende redding dat De Treffers op voorsprong kwam. Uit de daaropvolgende hoekschop haalde Jurjus een inzet van diezelfde Vlijter van de lijn. Twee minuten voor de rust werd een uithaal van Camiel Neghli gekraakt en leverde de corner geen gevaar op.

Drie goals

Al na vier minuten in de tweede helft maakte Önal er 1-0 van. Nadat de aanvaller de bal uitstekende controleerde, maakte hij op prachtige wijze de openingstreffer. Nog geen tien minuten later verdubbelde Korte de score, door na een fantastische steekpass de bal over De Treffers-doelman Niels Kornelis te lobben (2-0). De Groesbeekse gasten probeerden vervolgens de aansluitingstreffer te maken, maar slaagden daar niet in. Vlijter kwam er een aantal keer gevaarlijk door, maar kon niet voor écht groot gevaar zorgen. Dertien minuten voor het einde besliste Benschop het bekerduel definitief. Een prachtige voorzet werd op waarde geschat door de ingevallen spits; 3-0. Ezra van der Heiden had de stand nog mooier kunnen maken, maar zijn schot eindigde naast het doel van De Treffers.

De Graafschap - De Treffers: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Başar Önal (49.), 2-0 Giovanni Korte (57.), 3-0 Charlison Benschop (77.)

Arbiter: Van der Eijk | Toeschouwers: 8.075

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten, Fortes ©, Hillen, Büttner; Brittijn (64. Schenk), Neghli (82. Van der Heiden), Valencia (72. Kaandorp); Korte (82. Bisselink), Haen (72. Benschop) en Önal.

Opstelling De Treffers: Kornelis; Langeveld, Van den Berg, Ippel ©, Wouters (78. Dkidak); Janssen (60. Sirvania), Campman (82. Toppenberg), Den Dekker; Vlijter, Thomassen (82. Maertzdorf) en Bouyaghlafen (60. Van Hees).

Gele kaart(en) De Graafschap: Schenk (73.)

Gele kaart(en) De Treffers: Den Dekker (58.), Thomassen (58.), Ippel (69.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) De Treffers:

Bijzonderheid:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
18
okt.
20:00
uur
Jong PSV
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner