De Graafschap overtuigend langs FC Eindhoven: 0-4

De Graafschap heeft vrijdagavond een overtuigende 0-4 zege geboekt op FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion werd na rust het verschil gemaakt door een hattrick van Camiel Neghli en een doelpunt van debutant Elie Raterink; 0-4.

Doelpuntloos voor rust

De Graafschap begon sterk aan het duel in Eindhoven. Al na twee minuten was het gevaarlijk, maar kwam Basar Önal een teenlengte tekort om de score te openen voor de Superboeren. Na een kwartier kwam FC Eindhoven uit zijn schulp en moest Hidde Jurjus redden op een schot van Evan Rottier. De doelman deed dat met zijn benen op voortreffelijke wijze. Daarna kregen zowel De Graafschap als FC Eindhoven nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Twee doelpunten in vijf minuten

Na rust kwamen de Superboeren fel uit de kleedkamer. In de 54ste minuut opende Camiel Neghil de score en binnen vijf minuten scoorde de aanvaller anex middenvelder ook zijn tweede van de avond en zat De Graafschap op rozen: 0-2. Na een ruim uur debuteerde Elie Raterink in het eerste elftal van de Superboeren. In de 75ste minuut kreeg de aanvaller de bal van Neghli en schoot met links droog raak voor 0-3. In de extra tijd werd de avond nog extra zoet voor De Graafschap en, met name, voor Camiel Neghli. Met zijn derde van de avond maakte hij zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal en schoot de eindstand van 0-4 op het bord.

FC Eindhoven - De Graafschap: 0-4

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Camiel Neghli (54.), 0-2 Camiel Neghli (59.), 0-3 Elie Raterink (75.) en 0-4 Camiel Neghli (90+2.)

Arbiter: Van Oostrom |