U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap krijgt weer straf van KNVB en moet uitvak in Emmen leeghouden


De Graafschap krijgt weer straf van KNVB en moet uitvak in Emmen leeghouden

De Graafschap heeft opnieuw een straf gekregen vanwege wanordelijkheden in het uitduel bij FC Groningen. Daardoor moet de Achterhoekse trots haar uitvak in het uitduel met FC Emmen leeghouden.

Wanordelijkheden in Groningen

De tuchtcommissie van de KNVB heeft De Graafschap deze straf opgelegd vanwege zogenaamde wanordelijkheden in het uitduel bij FC Groningen. In het hoge noorden is er volgens de tuchtcommissie van de voetbalbond vuurwerk afgestoken. Als gevolg hiervan - en de nog openstaande straf van één duel zonder publiek naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij VVV-Venlo - is een schikkingsvoorstel gekomen van één uitduel zonder publiek.

“Met het oog op de nacompetitie hebben we besloten dat we deze straf moeten accepteren”, legt directeur algemene zaken Michael Ogubai uit. “In de nacompetitie willen we er alles aan doen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De steun van onze supporters is daarbij van groot belang voor onze ploeg en we wilden dan ook niet de kans lopen dat door in beroep te gaan, we hun steun in de nacompetitie zouden moeten missen.”

‘Dadergerichte aanpak’

“Iedereen weet inmiddels dat er straffen staan op het afsteken van vuurwerk in en rondom een stadion”, gaat Ogubai verder. “Wat ik alleen niet begrijp en ook niet zal begrijpen, is het feit dat er nu honderden mensen gestraft worden voor de daden van een enkeling. Wij hebben dit de KNVB al vele malen gemeld en zullen achter dit standpunt blijven staan.”

Als gevolg van de straf van de KNVB hebben wij de kaartverkoop voor het duel met FC Emmen stopgezet en zullen wij iedereen die een kaartje heeft gekocht, hun geld teruggeven. Als je dit online hebt gedaan, zullen we het bedrag terugstorten. Heb je een kaartje gekocht aan de receptie, dan vragen we je je daar te melden en zullen we vervolgens je het aankoopbedrag teruggeven.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
13
sep.
20:00
uur
Helmond Sport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner