U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap koploper na overtuigende winstpartij op FC Eindhoven: 2-0


De Graafschap koploper na overtuigende winstpartij op FC Eindhoven: 2-0

De Graafschap is, in ieder geval voor enkele dagen, koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Daar staat de Achterhoekse Trots mede vanwege de 2-0 overwinning op FC Eindhoven vrijdagavond.

Vanaf het begin bovenliggende partij

De Graafschap toonde zich vrijdagavond vanaf het begin van het duel de bovenliggende partij. Met bij vlagen goed voetbal zette het de Eindhovense gasten tegen de muur. Naast goed voetbal toonde de Achterhoekse Trots ook felheid en doorzettingsvermogen. Na enkele gevaarlijke situaties voor het doel van de gasten uit de Lichtstad duurde het tot de 24ste minuut voordat Tristan van Gilst de score opende. Dat deed de als middenvelder spelende Van Gilst op een wonderschone manier. Na het uitkappen van zijn man, schoot hij met rechts prachtig raak van ruim 20 meter.

Daarna zakte De Graafschap iets in, maar dat leidde slechts tot één hachelijk moment. Doelman Joshua Smits kwam uit zijn doel en probeerde de bal hard weg te schieten. Hij raakte daarbij echter centrale verdediger Rowan Besselink hard en zag de bal maar nét naast zijn eigen doel gaan. Heel veel verder kwam FC Eindhoven niet.

Zelfde laken een pak

In de tweede helft was het eigenlijk van hetzelfde laken een pak. De Graafschap was de bovenliggende partij en kreeg de meeste kansen, FC Eindhoven kwam er af en toe gevaarlijk uit. Toch bleef De Graafschap de betere partij en liet wederom bij vlagen prachtig voetbal zien. Toch duurde het nog tot de 84ste minuut voordat de Achterhoekse Trots dit uitdrukte in de score. Toen was het invaller Mimoun Mahi die met een puntgave assist een andere invaller, Philip Brittijn, in staat stelde om de 2-0 tegen de touwen te koppen.

Door de overwinning staat De Graafschap, voorlopig, aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande vrijdag verdedigt De Graafschap die plek als Helmond Sport op bezoek komt op De Vijverberg.

De Graafschap - FC Eindhoven: 2-0

Doelpuntenmakers: 1-0 Tristan van Gilst (24.), 2-0 Philip Brittijn (84.).

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 10.063

Opstelling de Graafschap:
Smits; Fortes (C), Besselink, Hillen, Schoppema; Warmerdam, Van Gilst (62. Mahi), Najah (62. Brittijn); Van Der Heide (76. Eduardo) , Van De Haar (62. Seuntjens), El Kadiri (88. Yadir).

Opstelling FC Eindhoven:
Brondeel; Tyrese Simons, Limouri (83. Verheij), Seedorf, Douglas; Dorenbosch, Van Schuppen, Sven Simons (70. El Bouchataoui); Blummel, Huisman, Deenen (46. Kwaaitaal).

Gele kaarten De Graafschap:
van Gilst, Warmerdam

Gele kaarten FC Eindhoven:
Douglas

Rode kaarten De Graafschap: -

Rode kaarten FC Eindhoven: -


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Afas trainingscomplex, Wijdewormer

Jong AZ
ma
23
sep.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner