U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap geeft niet thuis en verliest oefenduel met PEC Zwolle ruim


De Graafschap geeft niet thuis en verliest oefenduel met PEC Zwolle ruim

De Graafschap heeft vrijdagavond in het oefenduel bij PEC Zwolle niet thuis gegeven. De Superboeren kwamen er in het MAC3PARK Stadion niet aan te pas en verloren met 5-0 van de Overijsselse Eredivisionist.

Vroege achterstand

De Graafschap kwam binnen tien minuten al op achterstand, toen het achterin Odysseus Velanas over het hoofd zag die een splijtende pass van Filip Krastev op waarde schatte. De aanvaller draaide zich slim weg en schoot gedecideerd de 1-0 binnen. Na ruim twintig minuten verdubbelde Thomas Buitink de voorsprong, nadat wederom Krastev voor gevaar zorgde en door Hillen werd neergelegd.

Gedurende de rest van de eerste helft bleef De Graafschap het lastig houden met de Eredivisionist, die tot de gevaarlijkere kansen kwam. Zo kreeg Krastev voor rust twee schotpogingen, waarbij de laatste nog het dichts bij een doelpunt was. Het leder kwam op de lat en ging over.

Weer snelle tegengoal

In de tweede helft was het wederom PEC Zwolle dat snel scoorde. Na een voortreffelijke combinatie stond Davy van den Berg aan het einde van een snelle aanval; 3-0. Daarna probeerde De Graafschap het wel, maar dat resulteerde niet direct in kansen voor de Achterhoekse Trots. Wieggers hield na ruim zeventig minuten zijn ploeg twee keer op de been met goede reddingen op schoten van afstand.

Vlak voor tijd was Wieggers weer belangrijk toen hij een harde kopstoot tegenhield, de rebound was voor Anthony Fontana die de 4-0 binnenschoot. Vlak daarna zorgde een fout in de defensie er ook nog voor dat Apostolos Vellios de 5-0 maakte.

PEC Zwolle - De Graafschap: 5-0

Doelpuntenmakers: 1-0 Odysseus Velanas (18.), 2-0 Thomas Buitink (21.), 3-0 Davy van den Berg (54.), 4-0 Anthony Fontana (87.) en 5-0 Apostolos Vellios.

Opstelling PEC Zwolle: Schendelaar; Lutonda, El Azzouzi, Van den Berg (83. Gijselhart), Lam (62. Oukhattou), Garcia-Mac Nulty (83. Van der Haar), Velanas (83. Fontana), Manu (46. Reijnders), Buitink, Gooijer (46. De Rooij), Krastev (62. Fichtinger)

Opstelling De Graafschap: Wieggers; Fortes, Hardeman, Hillen, Büttner; Brittijn, Yadir (74. Eijken), Warmerdam; El Kadiri (74. Grotenhuis), Van de Haar, Van Gilst (83. Bouhekan).

Bijzonderheden:



Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
13
sep.
20:00
uur
Helmond Sport
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner