De Graafschap doet zichzelf tekort en neemt slechts een punt mee op bezoek bij Telstar; 2-2

De Graafschap heeft vrijdagavond verzuimd om de volle buit te pakken op bezoek bij Telstar in Velsen-Zuid. Ondanks legio kansen werd de wedstrijd niet in het slot gegooid en kwamen de gastheren nog langszij: 2-2.

Slechte opening

De Graafschap opende matig en zag Telstar al heel snel op voorsprong komen. In de zesde minuut schoot Eddachouri de bal langs Smits en gleed Rowan Besselink, in een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen, de bal over de eigen doellijn. Pas na twintig minuten gooide de Superboeren de schroom van zich af. Via Jesse van de Haar kregen de Achterhoekers ook loon naar werken. In de 31ste minuut schoof de aanvaller de bal onhoudbaar in de korte hoek.

Het leek De Graafschap vleugels te geven, want vlak daarna was ook Donny Warmerdam dicht bij een doelpunt. De volgende kans voor Ralf Seuntjens was wél raak. Uit een hoekschop schoot de spits De Graafschap op prachtige manier op voorsprong, waardoor de Achterhoekse Trots met een 1-2 voorsprong ging rusten.

Legio kansen

In de tweede helft ging De Graafschap vrolijk verder met het creëren van kansen. Zo verschenen Warmerdam, Ibrahim El Kadiri en de ingevallen Yannick Eduardo in kansrijke positie voor het Velsense doel. Echt doel treffen lukte echter niet.

En dus deed Telstar de deksel op de Achterhoekse neus. Eddachouri omspeelde Besselink en Smits en schoof de bal in het lege doel: 2-2. Ondanks dat daarna invaller Youssef El Jebli nog een fraaie poging in huis had, lukte het De Graafschap niet meer om de winnende te maken.

Telstar - De Graafschap: 2-2