U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap boekt verdiende overwinning op Jong PSV: 3-1


De Graafschap boekt verdiende overwinning op Jong PSV: 3-1

De Graafschap heeft vrijdagavond geen fout gemaakt en boekte een verdiende overwinning op Jong PSV. De Superboeren domineerden het grootste gedeelte van de wedstrijd en hadden de score nog hoger kunnen laten uitvallen.

Vlogen uit de startblokken

De Superboeren vlogen uit de startblokken. Al in de zevende minuut kon oefenmeester Jan Vreman tevreden naar het scorebord kijken toen een hoekschop van Warmerdam door Jong PSV’er Adamo Nagalo ongelukkig achter zijn eigen doelman werd gewerkt. Iets meer dan tien minuten later deed ook Tristan van Gilst een duit in het zakje. Met een mooi schot in de benedenhoek liet hij de Eindhovense doelman Tijn Smolenaars, die zeker niet onaardig keepte, kansloos: 2-0.

Daarna bleef De Graafschap het overwicht op de wedstrijd houden, maar de vier minuten extra speeltijd in de eerste – na veel blessureleed aan beide kanten – bleek net iets te lang. In de vierde minuut van de extra speeltijd knikte PSV-spits Jesper Uneken raak; 2-1.

Wederom Van Gilst

Na rust leek Jong PSV iets gevaarlijker uit de kleedkamer te komen, maar al snel nam de Achterhoekse Trots het heft weer stevig in handen en werden ook diverse kansen gecreëerd. Uiteindelijk was het wederom Van Gilst die zich met zijn tweede doelpunt tot BAS Ballon Man of the Match kroonde en de eindstand op het bord zette: 3-1.

Toen Youssef El Jebli rond de 75ste minuut inviel lieten de supporters nog eens van zich horen én zien. Een prachtig dundoek met de beeltenis van de geliefde aanvallende spelers werd getoond met ‘Superboer voor het leven’ daarbij genoteerd. Philip Brittijn had in de blessuretijd nog de 4-1 op zijn schoen, maar hij werd verrast door de plotselinge kans die hij kreeg.

De Graafschap speelt aanstaande vrijdagavond het uitduel met ADO Den Haag.

De Graafschap – Jong PSV: 3-1

Doelpuntenmakers: 1-0 Adamo Nagalo (e.d., 7 min). 2-0 Tristan van Gilst (21.), 2-1 Jesper Uneken (45+4.), 3-1 Tristan van Gilst (71.).


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
01
nov.
20:00
uur
FC Dordrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner