De Graafschap bindt Roda JC Kerkrade aan zegekar (2-0)

De Graafschap heeft op carnavalszondag een overwinning geboekt op Roda JC Kerkrade. In eigen huis wonnen de Superboeren met 2-0, dankzij goals van Rio Hillen en Jeffry Fortes.

Prachtige goal Fortes

Ten opzichte van het duel van vorige week met NAC Breda (2-0) begonnen Xandro Schenk, Lion Kaak en Devin Haen in de basis. Het drietal verving respectievelijk Robin Schouten, Joel Valencia en Charlison Benschop. De eerste grote kans was voor de gasten uit Kerkrade, waar Jesse Schuurman een basisplaats had en voormalig Superboeren Rody de Boer en Ted van de Pavert op de bank plaatsnamen. Na zeven minuten schoot Romano Postema voorlangs het doel van Hidde Jurjus. Aan de andere kant kreeg Giovanni Korte een goede kopkans, maar belandde de bal langs de verkeerde kant van de paal. In de 28e minuut kwam De Graafschap op voorsprong, toen een heerlijke hoekschop van Alexander Büttner perfect werd ingekopt door Hillen: 1-0. Korte had de score kunnen verdubbelen, maar mikte een metertje naast. Bryan Limbombe schoot namens de gasten met een zwabberbal op doel, waarna Jurjus uitstekende redde. Net voor de rust had Başar Önal voor uitbreiding van de voorsprong kunnen zorgen, maar Moritz Nicolas voorkwam een doelpunt. Dat lukte de doelman van Roda JC niet in de 42e minuut, toen Fortes met een fantastische uithaal in de kruising voor de 2-0 zorgde.

Voorsprong vasthouden

In de tweede helft gebeurde er lange tijd weinig voor beide doelen. De Graafschap stond op een comfortabele 2-0 voorsprong, terwijl de Limburgers moesten komen en de aansluitingstreffer wilden maken. Ondanks meer balbezit dan in de eerste helft kreeg Roda JC het niet voor elkaar om te scoren. De ploeg van assistent-trainer Richard Roelofsen was in de 74e minuut dicht bij het derde doelpunt van de middag, maar Benschop kreeg op aangeven van Camiel Neghli zijn voet nét niet tegen de bal. Invaller Mees Kaandorp kreeg direct daarna ook een grote kans; via de grond kopte de aanvaller net over het doel van Nicolas. Vijf minuten voor tijd voorkwam diezelfde Nicolas dat Benschop er 3-0 van maakte.

De Graafschap - Roda JC Kerkrade: 2-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Rio Hillen (28.), 2-0 Jeffry Fortes (42.)

Arbiter: Blank | Toeschouwers: 8.412

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Fortes ©, Schenk, Hillen, Büttner; Brittijn, Neghli (88. Bisselink), Kaak (66. Schouten); Korte (71. Kaandorp), Haen (71. Benschop) en Önal (66. Valencia).

Opstelling Roda JC Kerkrade: Nicolas; Reith, Röseler © (83. Van de Pavert), Lambrix, Douglas; Hartjes (77. Vossebelt), Ouaissa (83. Bijleveld), Schuurman; Postema (77. Mallahi), Vente en Limbombe (70. Van der Heide).

Gele kaart(en) De Graafschap: Haen (20.), Kaak (31.)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Limbombe (34.)