Achterhoekse jonge deelnemers van MDT naar FC Emmen
Op een vroege zondagochtend kwam ruim 100 jongeren bijeen van het MDT Community Champions programma in Emmen. Gastheer FC Emmen had de jongeren van Vitesse, de Graafschap en RKC op bezoek en een toffe dag voor ze in petto. Op het parkeerterrein kwamen één voor één de spelersbussen aanrijden en de jongeren hadden er zin in!
De dag werd afgetrapt door Eric van Oosterhout; Burgermeester en voorzitter van FC Emmen Naoberschap waarna de jongeren in verschillende workshops werden geïnspireerd door de verschillende sprekers. Zo vertelde rolstoel tennisser Tom Egbrink over zijn carrière en hoe je elkaar kan versterken en zo zelf de beter kan worden. Mustapha El Barbari gaf een weerbaarheidstraining en hoopt de jongeren zo wat mee te geven waar ze in de toekomst wat mee kunnen. Niel Brinkhuis, ex gedetineerde vertelde een stuk over zijn levensverhaal en hoopt zo de jongeren te inspireren om sterk in het leven te blijven staan en als laatste was er een workshop over esports gegeven door Viènna Klapwijk en wat je moet doen om fit te blijven en op het hoogste niveau te kunnen meedraaien. Na deze interessante ochtend was het tijd voor een sportieve activiteit en mochten de jongeren in het stadion een toernooi spelen. Het was een leuke en geslaagde middag voor de jongeren.
MAATSCHAPPELIJKE DIENSTTIJD - MDT
Sinds maart 2022 zijn de Eredivisie CV, EFDN en acht clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gestart met het MDT-project Community Champions. Jongeren tussen de 15 en 27 jaar oud gaan in zestien weken op ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf. Dit doen ze door samen te voetballen, aan diverse workshops deel te nemen en activiteiten in de wijk te organiseren. Deelnemende clubs zijn De Graafschap, Excelsior Rotterdam, FC Emmen, FC Twente, Feyenoord, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam en Vitesse.
Als Community Champions ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en doen ze iets terug voor een ander. Zo komt de ene deelnemer er bijvoorbeeld achter dat zij het organiseren van evenementen erg leuk vindt, terwijl een ander zich juist heel comfortabel voelt bij de marketing hiervan. Of één van de deelnemers krijgt de kans om aan de slag te gaan bij een sponsor van de club, terwijl een ander juist kennismaakt met een volledig nieuwe sport.
Naast het opdoen van ervaring en zogeheten work skills kunnen de jongeren punten verdienen voor hun inzet, ontwikkeling en vaardigheden. Deze punten kunnen uiteindelijk worden ingewisseld voor bijvoorbeeld wedstrijdkaarten, trainingspakken of wedstrijdshirts. Het traject ronden de jongeren af met een landelijk MDT-certificaat, waarin staat aan welke eigenschappen ze hebben gewerkt en wat ze een plek kunnen geven op hun CV.
Overzicht
Deel dit nieuwsbericht
Volgende wedstrijd
Kras stadion, Volendam
22
dec.
uur