Even voorstellen: Luuk Bruijl, trainer De Graafschap O10
Bij De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn veel mensen werkzaam, in dienst of als vrijwilliger. Trainers, teammanagers, verzorgers, coördinatoren en anderen zetten zich volop in voor onze spelers en teams. Aan het woord is Luuk Bruijl, trainer van De Graafschap O10.
Wat is jouw rol binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie?
Sinds dit seizoen ben ik hoofdtrainer van De Graafschap O10. In 2009 heb ik voor het eerst meegewerkt aan de Voetbalweek die toen nog in de herfst- en voorjaarsvakantie georganiseerd werd. Daarna ben ik 2 jaar teammanager en assistent-trainer geweest van de O12, destijds nog getraind door Thomas Ruesink. Van hem heb ik erg veel geleerd. Na die 2 jaar volgden 4 mooie jaren in Aalten bij AZSV als jeugdtrainer en coördinator van diverse pupillen- en juniorenteams. Na een korte periode in Amerika sloot ik vorig seizoen weer aan bij De Graafschap, waar ik sinds juli vorig jaar voor het eerst hoofdtrainer ben van een lichting.
Welke werkzaamheden/taken vervul je?
Als hoofdtrainer ben ik dus verantwoordelijk voor de ontwikkeling die de 14 spelers in mijn team doormaken. Bij De Graafschap kijken we echter verder dan het eigen team. In het Talentenplan (dat bestaat uit de O12 t/m de O9) werken we allemaal samen en geven we 1x per week trainingen op biologische leeftijd. Dit betekent dat een speler in de O12 met een kleinere lichaamslengte, samen kan trainen met een O10- of zelfs een O9-speler die fysiek even groot is. Zo proberen we spelers trainingen op maat aan te bieden en zodoende hun vaardigheden onder gelijke weerstanden te ontwikkelen. Ook met de trainers van de oudere lichtingen is er uitwisseling, doordat iedereen regelmatig bij andere lichtingen kijkt en elkaar feedback geeft. Primair ben ik echter bezig met de O10. Ik bereid de trainingen voor, monitor en bespreek de ontwikkeling met de spelers en coach de wedstrijden. Al met al probeer de spelers iedere dag weer te motiveren om, met behoud van het plezier in het spelletje, het beste in henzelf naar boven te halen.
Wat heb je hiervoor gedaan?
Ik ben ooit begonnen als trainer bij de club in mijn eigen woonplaats, SC Varsseveld. Toen ik vervolgens in 2010 bij De Graafschap mocht aansluiten, heb ik besloten om mij echt te gaan richten op het trainersvak. Na mijn HBO-opleiding heb ik zodoende werk gezocht dat te combineren was met het voetbal. Na een bezoek aan Qatar (waar Thomas Ruesink inmiddels werkzaam was/is) besloot ik ook het avontuur aan te gaan en naar Amerika te vertrekken. Ik werd daar fulltime voetbaltrainer. In de 5 maanden die ik in de buurt van New York heb doorgebracht ben ik als mens veel wijzer geworden. Ik wilde echter als trainer grotere stappen zetten dan dat ik daar voor mijn gevoel kon doen. Toen Bas van Baar, die tot vorig seizoen coördinator van de onderbouw was, mij vroeg om weer aan te sluiten bij de Voetbalacademie, was de keuze snel gemaakt.
Wat doe je naast je werkzaamheden bij de jeugdopleiding?
Sinds mijn terugkomst uit Amerika heb ik lang gezocht naar de juiste werkzaamheden naast het voetbal. Door de vele uren die ik spendeer aan het voetbal, doordeweeks en in het weekend, was het lastig om werk te vinden dat qua weekindeling en interesse perfect aansloot. Ik lijk nu de juiste plek gevonden te hebben bij Mediq, waar ik als klantenservicemedewerker mensen met diabetes help met het bestellen van hun hulpmiddelen. Doordat er nu weer wat meer geld in het laatje komt, hoop ik op korte termijn samen met mijn vriendin het voormalige huis van mijn oma te betrekken. Momenteel zijn we druk aan het verbouwen.
Wat zouden mensen van je moeten weten?
Dat ik hoop mijzelf nog door te ontwikkelen als trainer en zodoende zo lang mogelijk werkzaam te zijn in de voetbalwereld. Zoals hierboven te lezen valt, draait veel bij mij om het voetbal, De Graafschap in het bijzonder. Vrije uurtjes worden al snel doorgebracht voor de tv, of met vrienden in het stadion om de wedstrijden van het eerste elftal te bekijken. Ik ben inmiddels enkele jaren gestopt, maar ik ben betrokken geweest bij de Brigata Tifosi. De geroemde sfeer in ons stadion wordt voor een groot deel door hen gecreëerd. Hierbij spreken de grote spandoeken het meest tot de verbeelding. Dit kost veel tijd en geld. Ik roep iedereen dan ook op om, wanneer ze weer een collecte houden, hier geld aan te geven. Iedere euro wordt uitgegeven aan de unieke status van onze prachtige club!
Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht
Volgende wedstrijd
De vijverberg, Doetinchem
22
nov.
uur