U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Man of the Match Sjoerd Ars: "Scoren is natuurlijk leuk, maar ik denk teamgericht"


Sjoerd Ars stond vrijdagavond in het duel met FC Emmen (2-2) aan de basis van het afgedwongen gelijkspel. Ars maakte de 1-2 waardoor De Graafschap weer vol druk zette en uiteindelijk nog een punt uit het vuur sleepte. De Man of the Match was na afloop realistisch en zag ook dat De Graafschap er in een groot gedeelte van de wedstrijd niet aan te pas kwam.

"Zakten ver terug"

"Ik vond ons in het eerste kwartier nog wel redelijk spelen. Emmen was toen vrij afwachtend en daar konden wij gebruik van maken. Daarna zakten we echter ver terug. Het duurde bij ons allemaal te lang in balbezit", zei Ars, die eigenlijk op een 'eiland' stond tot aan bijna de zeventigste minuut. "Het was tot die tijd lastig voor mij. Ik kreeg weinig bruikbare ballen, maar dat kwam ook omdat Emmen op dezelfde manier als ons probeert te spelen. Ik stond eigenlijk alleen tegen drie man en om dan wat te kunnen creëren moeten we diep op het middenveld de vrije man vinden. Wij slaagden daar echter niet goed in, omdat het bij ons te traag was om het Emmen lastig te maken."

Alles voor het team

Na de 1-2 van Ars, die in de 68ste minuut van dichtbij raak knalde, drong De Graafschap flink aan. "Voor mij persoonlijk is het lekker dat ik nu in de laatste vier duels, met de beker erbij, in de basis sta en drie keer gescoord heb. Persoonlijk gaat het dus redelijk goed, maar daar koop ik niks voor. Als jonge speler is het misschien leuk om veel te scoren, maar op mijn leeftijd hecht ik daar niet heel veel waarde meer aan. Scoren is natuurlijk leuk, maar ik denk teamgericht. Ik had liever de laatste vier duels gewonnen in plaats van drie keer gescoord", vervolgde Ars in de catacomben van De Vijverberg.

Nog zoekende

Door de aansluitingstreffer van Ars leefde het stadion weer op. "Dan zie je dat het publiek er weer achter staat en dat we durf en lef tonen. Je ziet dan ook dat we genoeg kwaliteiten hebben, maar er gaan nog enkele dingen niet goed. We zijn nog steeds zoekende, dus misschien moeten we iets aan de tactiek veranderen", aldus Ars, die deze week zijn HBO-diploma Topsportmanagement en Ondernemerschap in ontvangst nam en vanaf volgende week bij De Graafschap Onder-19 gaat meelopen voor zijn trainerscursus.

Stage lopen bij voetbalacademie

"Ik ga beginnen bij het team van Tim Bakens en ga vervolgens wat rouleren in de voetbalacademie. Het mes snijdt aan twee kanten. Ik ga ervaring op doen en jeugdspelers vinden het leuk als een speler van het eerste elftal ze iets leert. Ik denk dat het een goede leerschool voor mij is", aldus de 33-jarige geroutineerde spits.

Man of the Match-klassement

1.Sjoerd Ars9 punten
Filip Bednarek9 punten
Daryl van Mieghem9 punten
4.Myenty Abena6 punten
5.Sven Nieuwpoort3 punten

Ars-header-Emmen.jpeg


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Parkstad limburg stadion, Kerkrade

Roda JC
vr
19
apr.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner